Είμαστε οι πρωτεργάτες των μεγάλων συλλαλητηρίων που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα ενάντια στην παράδοση της Μακεδονίας, του ονόματος, της ιστορίας, της γλώσσας και της εθνότητάς της, στην γείτονα χώρα.

Ο Μιχαήλ Πατσίκας, πρώην Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών ΣΠΙΘΑ, του Μίκη Θεοδωράκη, μαζί με άλλους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες που προστέθηκαν στην ομάδα, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν το πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, στις 21 Ιανουαρίου 2018.

Δύο Λόγια για την δραστηριότητα του Εκπροσώπου της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.ΠΟ.Σ.

Ο Μιχαήλ είναι ένας αγνός πατριώτης που δεν έχει καμία σχέση με τους πολιτικούς του κομματικού σωλήνα.

Δραστηριοποιήθηκε στο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών ”Σπίθα” του Μίκη Θεοδωράκη, ως απλό μέλος από τον Δεκέμβριο του 2010 και στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος που εκλέχθηκε, τον Δεκέμβριο του 2011.

Διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος.

Τον Ιούνιο του 2012 εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών ”Σπίθα” και παρέμεινε έως τον Απρίλιο του 2013.

Είχε συμμετοχή τόσο στο Κίνημα εναντίον των Πλειστηριασμών των κατοικιών αδύναμων πολιτών όσο και στο Κίνημα εναντίον της Εξόρυξης Χρυσού στη Χαλκιδική, όπου είναι και ο τόπος που μεγάλωσε.

Αμέσως μετά την συνδιοργάνωση με θεσμικούς φορείς του επικού συλλαλητηρίου της Αθήνας (4/02/2018) και την απαξίωσή του από την κυβέρνηση, ο Μιχαήλ Πατσίκας άρχισε να δέχεται προτάσεις και προβληματισμούς, τόσο από εκατοντάδες αγνώστους όσο και από γνωστούς συμπολίτες μας, για μία πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του εθνομηδενιστικού καθεστώτος το οποίο, με την άρνησή του να ασπαστεί την πλειοψηφική βούληση του λαού ή έστω να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για το μείζον αυτό εθνικό θέμα, κατήργησε την δημοκρατία.

Οργανώσαμε, ως Επιτροπή αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, το πρωτοφανές εγχείρημα των ταυτόχρονων συλλαλητηρίων σε δεκαπέντε πόλεις της Μακεδονίας (6/06/2018, την ίδια ώρα), στις οποίες προστέθηκαν ακόμη εννέα, συνεισφέροντας από πλευρά μας οργανωτικά, με εκπληκτικά για τον αγώνα αποτελέσματα. Καλέσαμε σε συλλαλητήριο διαρκείας στην Αθήνα (15 & 16/ 06/ 2018), ως ύστατη προσπάθεια να αναχαιτίσουμε την υπογραφή της συμφωνίας που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση. Πραγματοποιήσαμε ένα ύστατο συλλαλητήριο στην περιοχή των Πρεσπών, εκεί όπου υπογράφηκε από τους ΥΠΕΞ Κοτζιά και Ντιμιτρώφ η μειοδοτική Συμφωνία των Πρεσπών (17/06/2018). Ήταν όμως πρωτοφανής η επίθεση που δέχτηκε ο άμαχος πληθυσμός από την καθεστωτική κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποίησε τις δυνάμεις καταστολής και κυνήγησε τα γυναικόπαιδα μέσα στα βουνά και τα λαγκάδια της Βίγλας. Η υπογραφή της κατάπτυστης συνθήκης απέδειξε πως δεν εισακούεται η φωνή των Ελλήνων πολιτών και η ακύρωσή της μπορεί να προέλθει μόνο με πολιτικά μέσα. Αυτό αποτέλεσε την αιτία που μας οδήγησε να μετεξελιχτούμε σε πολιτικό κίνημα.

Στις 25 Ιουνίου 2018, σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκε ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για την Μακεδονία και την Δημοκρατία και από την πρώτη μέρα τής πρόσκλησης σε συσπείρωση, εγγράφηκαν δεκάδες επωνύμων και ανωνύμων πολιτών.

Ο Ανένδοτος Αγώνας για την Μακεδονία και την Δημοκρατία συνδιοργάνωσε με πολιτιστικούς φορείς και σωματεία ένα ακόμα συλλαλητήριο, στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εναντιωθεί στην «Συμφωνία των Πρεσπών», την ώρα που ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας εγκαινίαζε την ΔΕΘ. Για άλλη μία φορά, οι πολίτες που προσήλθαν στο συλλαλητήριο, παρεμποδίστηκαν να πλησιάσουν στο σημείο και όσοι τα κατάφεραν δέχτηκαν την αστυνομική καταστολή του καθεστώτος που χρησιμοποίησε χημικά δακρυγόνα και βία ώστε να διαλύσει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για να ακυρώσουμε την εθνικά επιζήμια αυτή συμφωνία, να αποτρέψουμε την σύναψη κι άλλων παρεμφερών για άλλα μέρη της Ελλάδας που ήδη έχουν έμμεσα προαναγγελθεί (βλ. Θράκη, νησιά Αιγαίου, Ήπειρος, Κύπρος) και να συμβάλλουμε στην Ελληνική Αναγέννηση. Η εσωτερική και εξωτερική πολιτική που εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς, βασισμένη στην πολιτική της Παγκοσμιοποίησης, το μεταναστευτικό ζήτημα που παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, η οικονομική κατοχή που έχει επιβληθεί, η λεηλασία των τεράστιων πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, ο δημογραφικός κίνδυνος, η φυγή των νέων στο εξωτερικό και η πολιτισμική ένδεια από τα οποία απειλείται η χώρα, μας συνενώνει για να τα αλλάξουμε όλα. Τον Ιανουάριου του 2019, με κατάθεση στον Άρειο Πάγο της Ιδρυτικής Διακήρυξης, του Καταστατικού και εκατοντάδων Ιδρυτικών Υπογραφών, ο Ανένδοτος έγινε νόμιμο δημοκρατικό πατριωτικό πολιτικό κίνημα με το όνομα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Ε.ΠΟ.Σ).

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Ε.ΠΟ.Σ) είναι η απάντηση του Έλληνα για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Πατριωτική Αναγέννηση. Δημιουργείται από την βάση, δεν ιδρύεται από κάποιον που έχει λεηλατήσει δημόσιο πλούτο και δεν στηρίζεται σε έξωθεν «αποικιοκρατικές χορηγίες».

Η Ε.ΠΟ.Σ είμαστε όλοι όσοι συνειδητοποιούμε πως δεν υπάρχει χρόνος ούτε και το ποθητό ανατρεπτικό αποτέλεσμα με ατομικές εξωκοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες. Υπερβαίνουμε παλαιοκομματισμούς τύπου Αριστεράς και Δεξιάς, αποστρεφόμαστε τις ακραίες τους εκφάνσεις και αποκηρύσσουμε τον φασισμό τους. Προερχόμαστε από όλη την Ελλάδα και δηλώνουμε εργαζόμενοι εκτός κομματικών προϋπολογισμών. Η Ε.ΠΟ.Σ είστε όλοι εσείς που αποφασίζετε να συνενωθείτε στον κοινό αγώνα εναντίον των εχθρών της Ελλάδας και του Πολιτισμού της.

Η Ε.ΠΟ.Σ είναι όλοι όσοι Α ν έ ν δ ο τ α έχουν Ελληνική Πολιτική Συνείδηση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Ε.ΠΟ.Σ)
Η Εκτελεστική Γραμματεία