ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 21 Μαρτίου 2021

Η Ελληνική Πολιτική Συνείδηση ( Ε.ΠΟ.Σ.) είναι ένα κίνημα που έχει στο πολιτικό του κύτταρο τις συνεργασίες.

Πρεσβεύουμε ότι μόνο με τη συνένωση των δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων του τόπου μπορούμε να πετύχουμε τα ανολοκλήρωτα προτάγματα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της επαναφοράς της Δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε.

Από το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» έως τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία έχουμε αποδείξει ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να μεγαλουργήσουμε.

Σε μια Ελλάδα με τους πολίτες της εθνικά ταπεινωμένους, οικονομικά στραγγαλισμένους, κοινωνικά παραγκωνισμένους, εγκλωβισμένους της πολιτικής ασυδοσίας και δεσποτισμού και ίσως στην πιο κρίσιμη χρονική συγκυρία της νεότερης Ελλάδας, με τον κίνδυνο διχοτόμησης του Αιγαίου ορατό, αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα που απηύθυνε μέσω του πολιτικού φορέα «Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων» ο Γιώργος Τράγκας και να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Με τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξης της Επανάστασης του 1821 και της αποτίναξης του Οθωμανικού ζυγού από τους ενωμένους τότε Έλληνες, κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη να πράξουμε αναλόγως και να ενώσουμε και εμείς τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια που συγκροτείται.

Προτάγματα μας παραμένουν η Πολιτισμική Αναγέννηση, η κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας μας, η άρση των συνεπειών των μνημονίων και η ανάδειξη της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Για αυτό καλούμε τα μέλη και τους φίλους του κινήματός μας να διαθέσουν όλες τους τις πολιτικές δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Ε.ΠΟ.Σ.)