Του Μιχαήλ Πατσίκα
Εχθές 29-05-2020, η Ελλάδα έστειλε τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας συνοδευόμενα από δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, πάνω από τα Σκόπια, προκειμένου να καλωσορίσουν την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ.
Θυμίζω ότι τα Σκόπια έγιναν το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ στις 27 Μαρτίου 2020.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ λοιπόν τηρώντας απαρέγκλιτα την ”πατσαβούρα” της λίμνης ακολουθεί κατά γράμμα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό.
Αντί να βάζει ΒΕΤΟ για την έναρξη της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων στην ΕΕ, υπερθεματίζει.
Αντί να καταγγέλει τις συνεχόμενες παραβιάσεις, ακόμη και αυτής της προδοτικής συμφωνίας, κάνει ότι δεν βλέπει.
 
Ένα ακόμη ”πάτημα” για την καταγγελία της ”κατάπτυστης” δίνει η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων, η οποία εξακολουθεί, μάλιστα, να αυτοαποκαλείται “Μακεδονική” κατά παράβαση του άρθρου 1.3.ζ της Συμφωνίας που ορίζει ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για δημόσιες οντότητες πρέπει να ευθυγραμμίζεται με το επίσημο όνομα του κράτους.
 
Πρόκειται για την έκδοση του “Γλωσσολογικού Άτλαντα των “μακεδονικών” διαλέκτων.
Ακόμη και ο τρόπος που παρέχονται κάποιες πληροφορίες για την έρευνα στον πρόλογο υποκρύπτει σκοπιμότητα. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «το υλικό προέρχεται από 24 οικισμούς, 16 εντός της «ΔΒ Μακεδονίας», 1 στην Αλβανία και 7 στην “Μακεδονία του Αιγαίου”, που βρίσκεται στην Ελλάδα».
 
Στον Άτλαντα αναφέρονται περιοχές που περιλαμβάνονται στην έρευνα ως ”Μακεδονικές”.
Είναι φανερό ότι υιοθετείται η προπαγάνδα των Σκοπίων, περί «μακεδονικών» χωριών που κατοικούνταν από εθνικά «Μακεδόνες» κι όπου οι Έλληνες ήταν μειοψηφία ή έποικοι που εγκαταστάθηκαν μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.
 
Όλοι γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των υπό εξέταση περιοχών συμμετείχαν ενεργά στο Μακεδονικό Αγώνα, αγωνιζόμενοι εναντίον Οθωμανών και Βουλγάρων για την απελευθέρωση του τόπου τους και την ενσωμάτωσή τους στο ελληνικό κράτος. Αν όντως οι κάτοικοι των χωριών ήταν ή ένιωθαν “Μακεδόνες”, με την έννοια του μέλους μια μη ελληνικής εθνικής ομάδας, δε θα τάσσονταν στο πλευρό των ελληνικών δυνάμεων.
Μάλιστα ως απόδειξη τούτου όσοι κάτοικοι δεν είχαν ελληνική εθνική συνείδηση, δεν αυτοπροσδιορίζονταν ως “Μακεδόνες” αλλά ως Βούλγαροι και μετά την επικράτηση των Ελλήνων αποχωρούσαν σταδιακά.
 
Ενάμιση χρόνο μετά τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι προκλητικές ενέργειες φορέων από την γειτονική χώρα αντί να εκλείψουν αυτές εντείνονται.
Η Ελληνική πλερά αντί να είναι σε επαγρύπνηση και να αντιμετωπίζει άμεσα τέτοια φαινόμενα ώστε να μην παγιώνονται ως πραγματικότητα τέτοια ανιστόρητα , αντιεπιστημονικά και εθνικά επικίνδυνα γεγονότα, στέλνει τα αεροπλάνα της για να τιμήσουν την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ !!!
 
Η ”Συμφωνία των Πρεσπών” θα ακυρωθεί.
Την δυνατότητα αυτή όμως έχει μόνο η Κυβέρνηση της Ελλάδος.
Μόνο μια Πατριωτική πολιτική δύναμη μπορεί να την ακυρώσει.
Σε αυτόν το δρόμο θα περπατήσουμε όσο χρόνο και αν χρειαστεί.
Όπως μας είπε και ο ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής, ΕΚΠΑ κος Γ. Κασιμάτης:
 
«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη ως αντίθετη σε διατάξεις δημοσίου διεθνούς δικαίου
και σε συνταγματικές διατάξεις. Η συμφωνία είναι
άκυρη, επειδή δεν πληροί τους όρους της διαφάνειας, της αλήθειας και της ακρίβειας του δημοσίου διεθνούς δικαίου, αλλά και διότι δεν μπορεί να υπάρξει έγκυρη συμφωνία, με την
οποία να αναγνωρίζονται εθνότητα και γλώσσα, που δεν έχουν αναγνωριστεί διεθνώς.
Ανεξαρτήτως των λοιπών νομικών κωλυμάτων δεν μπορεί να ισχύσει
οποιαδήποτε συμφωνία που αναγνωρίζει μη υφιστάμενη εθνότητα, στηριζόμενη σε
αποδεδειγμένα ιστορικά ψεύδη και αντεπιστημονική απόπειρα σφετερισμού της ιστορικής
κληρονομίας άλλου κράτους.
Η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά ένα βήμα
επιβολής των σχεδίων των ΗΠΑ για τα Βαλκάνια, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την
εδαφική ακεραιότητας της χώρας μας».