Σήμερα κηδεύτηκε σκεπασμένος με την Ελληνική σημαία ο μαχητής της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας Μανώλης Γλέζος, που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο Μανώλης Γλέζος στάθηκε πάντα μπροστά σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της πατρίδας.

Με κυρίαρχη την δράση του απέναντι στους Ναζί και τους δωσίλογους.

Τα τελευταία χρόνια για δύο δηλώσεις του θα μείνει στην μνήμη μας.

Η πρώτη είναι το Φεβρουάριο του 2015 με την συγγνώμη που απηύθυνε στον Ελληνικό λαό με την επιστολή του με τίτλο «Πριν είναι αργά» στην οποία κατήγγειλε την συμφωνία στο Eurogroup και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση πως το μόνο που κατάφερε ήταν να μετονομάσει «το κρέας σε ψάρι».

Και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2018, μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Δήλωσε τότε: ”Βγάλτε λοιπόν από τον νου σας τη λέξη Μακεδονία με οποιαδήποτε μορφή και βάλτε αυτό που σας προσδιορίζει η ιστορία σας, η γλώσσα σας, τα ήθη και οι παραδόσεις σας, η θέληση για μια ειρηνική συνύπαρξη με όλους τους γείτονές σας, αυτό που εκφράζει το σύνολο του λαού σας και όχι μέρος αυτού”.

Φυσικά δεν θα ξεχάσουμε ότι ήταν μπροστάρης μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη στο παλλάϊκό κάλεσμα έξω από τη Βουλή, πάλι Φεβρουάριο, του 2012, ενάντια στα μνημόνια και την παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας στην Τρόικα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.

ΚΡΑΤΑΜΕ ΨΗΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ κρατάμε αναμμένη την ΣΠΙΘΑ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην πίεση των ισχυρών για υποτέλεια και εξάρτηση.

Ο Μανώλης Γλέζος είναι η έκφραση της πραγματικής ΕΛΛΑΔΑΣ που θέλουν να ξεχάσουμε.

Έχουμε ΧΡΕΟΣ να την κρατήσουμε ψηλά.

Αιωνία του η μνήμη και Καλό Παράδεισο.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ.