Η ΝΔ για να καταφέρει να στρέψει την πολιτική ατζέντα αλλού, μετά από την αποτυχία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Αμερική,
την απομόνωση της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη
και τις αντιδράσεις των κατοίκων της νησιωτικής Ελλαδας στο μεταναστευτικό ,
άνοιξε εσπευσμένα τη συζήτηση της διαδοχής του ΠτΔ, προτείνοντας τη νυν Πρόεδρο του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελαροπούλου ως αντικαταστάτρια του Προκόπη Παυλόπουλου.

Δεν είχαμε καμία αυταπάτη.

Όποιον και αν επέλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ΠτΔ δεν θα άλλαζε κάτι στον πολιτικό ρου της χώρας ή προς το καλύτερο η καθημερινότητα των πολιτών.

Με τη συγκεκριμένη επιλογή καταφέρνει να περιορίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις και να φέρει σε δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ουσιαστικά ”απενεργοποίησε” την όποια αντιπολιτευτική διάθεση είχαν οι συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις.

Είναι ξεκάθαρη η σχέση της υποψήφιας, για την ΠτΔ, με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά με τον Ευ. Βενιζέλο όπως και είναι ”ιδιαίτερη” η σχέση της με τον Σύριζα, που την πρότεινε για Πρόεδρο του ΣτΕ το φθινόπωρο του 2018.

Μάλιστα στον Σύριζα περίμεναν 6 ολόκληρους μήνες, με ακέφαλο το ΣτΕ, για να συμπληρώσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, που όφειλε, ως αντιπρόεδρος προκειμένου να προταθεί για τη θέση της Πρόεδρου.

Μπορεί τα παραπάνω να μην αφορούν άμεσα την κοινωνία, όμως η πορεία της Προέδρου στα χρόνια της θητείας της στο ΣτΕ, αφενός στοιχειοθετεί για ποιους λόγους συνιστά  επιλογή της ΝΔ ,και αφετέρου  μας προδιαθέτει για τη στάση της, ως μέλλουσα ΠτΔ.

Από ότι φαίνεται η κυρία Σακελαροπούλου συνιστούσε  ένα ”πολυεργαλείο” για την πολιτική εξουσία.

  • Είναι γνωστή η θέση της στην προσφυγή που έγινε στο ΣτΕ εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς η  ίδια ήταν προεδρεύουσα της ολομέλειας.
  • Μάλιστα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης όταν οι δικηγόροι ανέφεραν την ίδρυση αυτονομιστικών σωματείων στην Αριδαία η κ. Σακελαροπούλου τοποθετήθηκε, χωρίς να έχει το δικαίωμα, αναφέροντας τη φράση.

“Είναι ελεύθεροι να κάνουν ο,τι θέλουν”.

Επίσης διέκοψε για πέντε λεπτά την εκδίκαση της προσφυγής απειλώντας  να τη  διακόψει οριστικά λόγω του ότι  οι Μακεδόνες μεταξύ άλλων  είχαμε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του ΣτΕ, καταχειροκροτώντας μια τοποθέτηση των νομικών.

Και ως επιστέγασμα εξέδωσε την απόφαση μέσα σε χρόνο ρεκόρ.
Μόλις σε  22 ώρες…

Εάν κάποιους δεν τους αγγίζει η στάση της στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας ας δουν τι στάση κράτησε στα χρόνια των μνημονίων.

  • Στις 23 Νοεμβρίου 2010, επί προεδρίας στο ΣτΕ του Πάνου Πικραμένου, νυν Υπουργού Επικρατείας και πρώην Πρωθυπουργού, συμμετέχει στη σύνθεση του δικαστηρίου που καταδεικνύει συνταγματικό το Μνημόνιο.
  • Τον Γενάρη του 2012, απορρίπτει τους ισχυρισμούς των δήμων σχετικά με την εγκατάσταση ΧΥΤΑ σε Κερατέα & Γραμματικό.
  • Το 2013, η κατά τα άλλα οικολόγος δικαστίνα, εγκρίνει τη συνέχιση των εργασιών της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.
  • Τον Μάρτιο του 2015 τάσσεται υπέρ του να κριθεί ένοχος για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα ο κατηγορούμενος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην Υπουργός Οικονομικών, για τη λαθροχειρία του στη λίστα Λαγκάρντ.
  • Ως πρόεδρος του δικαστηρίου τον Ιούλιο του 2019 αποφασίζει το οριστικό τέλος 13ου και 14ου μισθού.
  • Τον Δεκέμβρη του 2019 κατηγορείται για κακοδικία στην υπόθεση του Αλεξάντερ Βίννικ (Mr. Bitcoin).

Εμείς ως Ε.ΠΟ.Σ. έχουμε εκφράσει τη θέση μας για πλήρη απεξάρτηση των τριών εξουσιών, της νομοθετικής, της εκτελεστικής και της δικαστικής.
Η διάκριση των τριών εξουσιών είναι απαραίτητο στοιχείο για τη Δημοκρατία, για να μην υφίσταται η δυνατότητα συναλλαγής με την πολιτική εξουσία.
Ειδάλλως θα συνεχίσουμε να έχουμε τέτοια φαινόμενα.

Από την άλλη, η λεγόμενη Τέταρτη εξουσία, τα ΜΜΕ, έχουν επιδοθεί σε μια κούρσα πλύσης εγκεφάλου του ελληνικού λαού για τη δήθεν ”προοδευτική” πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακοινώσει μια γυναίκα ως ΠτΔ.

Έτσι με την Γιάννα Αγγελοπούλου, επικεφαλής της Επιτροπής ‘Ελλάδα 2021”, που μνημονεύει για νέα πατριδογνωσία, ολοκληρώνεται το παζλ με την άκρως συστημική δικαστίνα στη θέση της ΠτΔ.

Αλήθεια εάν με τον Προκόπη Παυλόπουλο φθάσαμε στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας υπάρχει πιθανότητα να χρειαστούμε τις γνώσεις της Προεδρίνας στην Χάγη, ενόψει παραχώρησης δικαιωμάτων στο Αιγαίο και συνεκμετάλλευσης του με του Τούρκους;

 

Εκ της Εκτελεστικής Γραμματείας