Έλληνες ενός κατώτερου Συντάγματος

Τη στιγμή που με διαδικασίες εξπρές παρέχονται ιθαγένειες σε εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια να αλλοιώνεται και να μεταλλάσσεται ο εκλογικός χάρτης της Ελλάδας, ανάλογα με τις νόρμες της επικρατούσας πολιτικής, η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού παραμένει χρόνια μετέωρη, μεταξύ σφύρας και άκμονος με αναβολέα τις βουλές της εκάστοτε κυβέρνησης.

Και οι βουλές της σημερινής κυβέρνησης, της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, είναι να θεσμοθετήσει το αναφαίρετο δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ακρωτηριασμένο.

Η άσκηση του δικαιώματος αυτοπρόσωπα, μέσω κάλπης και όχι με επιστολική ψήφο και η κατοχή ΑΦΜ όσων δικαιούνται να ψηφίσουν είναι περιορισμοί που ευνουχίζουν το αυτονόητο δικαίωμα ψήφου των απόδημων, αφαιρώντας μεγάλα τμήμα του πληθυσμού των ομογενών.

Κύριε Μητσοτάκη, ως λάτρης της πολυπολιτισμικότητας που δηλώνετε, θα ήταν προτιμότερο, αν οι Έλληνες του εξωτερικού, προκειμένου να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ψήφου, να εκμαιεύσουν άσυλο ως «παράτυποι μετανάστες»;

Θεσσαλονίκη, 25 Οκτωβρίου 2019