Σημείωμα του ίδιου:

Φίλες και φίλοι, συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Η υποψηφιότητά μου με τον Δημοτικό Συνδυασμό «Αθήνα για την Ελλάδα» σηματοδοτεί την συνέχεια ενός πολιτικού ταξιδιού που οργανωμένα έχει αρχίσει εδώ και εννέα χρόνια.

Αν και το πολιτικό μου ρολόι χτυπούσε συνεχώς, εν τούτοις, με το ξέσπασμα της κρίσης και την ένταξη της Ελλάδας στον λεγόμενο «μηχανισμό στήριξης» (μνημόνια), αυτό, άρχισε να χτυπάει δυνατά… επιτακτικά…

Ορόσημο για τη συνειδητά πολιτικοποιημένη και οργανωμένη μου δράση υπήρξε το κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη που δίχως δεύτερη σκέψη δήλωσα παρόν. Αρχικά ως Ιδρυτικό Μέλος της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών ΣΠΙΘΑ και αργότερα ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος.

Ιδρυτικό Μέλος του Δικτύου Σπιθών ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (Ελληνική Δημοκρατική Αντίσταση). Έκτοτε, συμμετέχω σε αγώνες, δράσεις, συναντήσεις, εκδηλώσεις, με γνώμονα πάντα το τρίπτυχο «Ενότητα Μέτωπο Συσπείρωση» όλων των πολιτικών δυνάμεων που παλεύουν για Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Ιδιαίτερη και ξεχωριστή μνεία στη ζωή μου συγκροτεί το στοιχείο του Πολιτισμού. Πρόταξή μου η πολιτιστική αναγέννηση της πατρίδας μας μέσα από την αφύπνιση, ανάδειξη και προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού.

Ιδρυτικό Μέλος της Λέσχης Πολιτισμού «Φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» που βασικό σκοπό έχει τα παραπάνω. Οι αγώνες του Ελληνικού Λαού για ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη μου δίνουν όραμα, θάρρος και δύναμη. Οι γονείς μου, έδωσαν και αυτοί το μικρό μερίδιο που τους αναλογεί σε αυτούς τους αγώνες. Αποκτά ιδιαίτερη τιμή για μένα το ότι είμαι μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ) με σκοπό αφενός να τιμήσω και να αναδείξω όλους αυτούς τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας και αφετέρου να συνεισφέρω και εγώ ώστε να μην λησμονηθούν οι θυσίες τους, ιδιαίτερα τώρα που ο φασισμός προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι.

Αυτό ακριβώς σηματοδοτεί και η υποψηφιότητά μου με τον Δημοτικό Συνδυασμό «Αθήνα για την Ελλάδα», να αναχαιτιστεί η άνοδος του φασισμού στις γειτονιές της Αθήνας και να φτιάξουμε μαζί μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο δημοκρατική.

Αντλώντας δύναμη από την οικογένειά μου, μάχομαι σε καθημερινή βάση με προσωπικούς αγώνες, θυσίες, στερήσεις και ατελείωτες ώρες ενασχόλησης για μια καλύτερη κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Υπόσχεσή μου προς όλους του Αθηναίους και Αθηναίες είναι ότι θα συνεχίζω να παλεύω, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μαζί το όραμά μας για την Αθήνα των προσδοκιών μας. Στον αγώνα αυτό σας καλώ δίπλα μου.

Η υποψηφιότητά μου στηρίζεται από το κόμμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Ε.ΠΟ.Σ) του οποίου είμαι Ιδρυτικό Μέλος. Το κόμμα που προήλθε από τα επικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας στα οποία υπήρξα και εκεί ενεργό οργανωτικό μέλος.

Στέλιος Διαμαντής
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
της Δημοτικής Παράταξης ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ