Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Ζάεφ, με την φαρέτρα του γεμάτη απύθμενο θράσος που την εφόπλισε ο κ. Τσίπρας έπειτα από την «Συμφωνία των Πρεσπών», σε συνέντευξή του σε σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων, ρώτησε ευθέως και ευθαρσώς την Αθήνα, εάν στη Βόρεια Ελλάδα ομιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Υπονοούσε με δόλο και σκοπιμότητα τα «εντόπικα», το μικτό τοπικό ιδίωμα που ομιλείται από απογόνους δίγλωσσων Ελλήνων γραικομάνων, που, όταν τους έσφαζαν οι Βούλγαροι κομιτατζήδες φώναζαν «είμαι Έλληνας» και που ουδεμία σχέση έχει με την σύγχρονη σλαβική διάλεκτο των Σκοπιανών.

Εκτός της υποτακτικής και προσκυνημένης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ουδείς άλλος στην Ελλάδα δεν θα παρασυρθεί από την επικοινωνιακή σας τακτική κ. Ζάεφ, εμπαίζοντας με ιστορικές αλήθειες, με σκοπό την δημιουργία τετελεσμένων.

Κύριε Ζάεφ, μετά την πανωλεθρία που θα υποστεί στις προσεχείς εκλογές ο εθνομηδενιστής σας εταίρος και μετά την καταβαράθρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών», θα αποδεχτείτε και εσείς την γλώσσα που ομιλούν στην Βόρεια Ελλάδα.
Για την ώρα, η απάντηση έρχεται από τους ίδιους τους Μακεδόνες που, από το Μοναστήρι (σημερινή Bitola), έστειλαν υπόμνημα διαμαρτυρίας στην γαλλική κυβέρνηση (1903): «…λαλούμεν ελληνιστί, βλαχιστί αλβανιστί, βουλγαριστί, αλλά ουδέν ήττον εσμέν άπαντες Έλληνες και ουδενί επιτρέπομεν να αμφισβητεί προς ημάς τούτο.»

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Ε.ΠΟ.Σ)
Η Εκτελεστική Γραμματεία