ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Πολιτική Συνείδηση (Ε.ΠΟ.Σ) συστάθηκε για να αποτελέσει την πολιτική έκφραση και συνέχεια των διαμαρτυριών, των αντιδράσεων, των αμέτρητων «Όχι στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών», των εκκωφαντικών «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα», των κινητοποιήσεων των Ελλήνων και των συλλαλητηρίων τους.

  • Προκύψαμε μέσα από το αυθόρμητο λαϊκό κίνημα που δημιουργήθηκε για την προάσπιση της Μακεδονίας χωρίς να πούμε ποτέ πως εμείς είμαστε η προσωποποιημένη έκφραση όλων όσων συμμετείχαν στα συλλαλητήρια.

  • Δηλώσαμε μήνες πριν, ευθέως και ξεκάθαρα, τον σκοπό μας να μεταφέρουμε τον αγώνα μας και στον πολιτικό στίβο πέρα από τον Νομικό και τον Κινηματικό. Με συνέντευξή μας στην ΕΣΗΕΑ (25/07/2018) ανακοινώσαμε την δημιουργία του «Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για την Μακεδονία και την Δημοκρατία».

Στο κάλεσμα μας εάν συμφωνούν με την δημιουργία πολιτικού φορέα, οι απαντήσεις των συμπολιτών μας ήταν συντριπτικά υπέρ και οι εκατοντάδες φυσικές υπογραφές αυτών των μελών κατατέθηκαν για την ίδρυση της Ελληνικής Πολιτικής Συνείδησης.

  • Σε καμία μας δημόσια προβολή ή κοινοποίηση δεν δηλώσαμε πως εκπροσωπούμε ως κομματικός φορέας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) ή κάποια από τις Παμμακεδονικές. Σεβαστήκαμε την ακομμάτιστη γραμμή που υποχρεούνται να ακολουθούν και την οποία έχουμε ως δεδομένο πως θα συνεχίσουν να πρεσβεύουν, αποφεύγοντας να υποδείξουν κομματικές κατευθύνσεις στους δημοκράτες πατριώτες πολίτες που επιλέγουν να απαντήσουν με την ψήφο τους στο συστημικό εθνοκτόνο κατεστημένο.

  • Δίνουμε χέρι ενότητας σε όλες τις Ελληνίδες και Έλληνες, γιατί ο σκοπός είναι εθνικός ακόμα κι αν υποχρεωτικά συνεχίζεται με πολιτικό τρόπο. Για εμάς η Πολιτική σημαίνει καταρχήν Εθνικό Συμφέρον.

  • Καλούμε την κάθε μία και τον κάθε ένα πολίτη αυτού του τόπου και της ομογένειας να συνταχθεί μαζί μας. Ο πολιτικός αγώνας δεν γίνεται για να αλλάξει ο μηχανοδηγός του τραίνου που λέγεται Ελλάδα εφόσον είναι οι γραμμές του τραίνου που μας οδηγούν όλους μαζί στον γκρεμό, αλλά για να αλλάξουμε τις ίδιες τις ράγες και την κατεύθυνση που έχουν προς τον γκρεμό, την καταστροφή του Έθνους και της Πατρίδας, και να τις στρέψουμε προς την Εθνική Κυριαρχία, την Λαϊκή Κυριαρχία και την Πατριωτική Αναγέννηση.

Στην ευημερία , στην ανάπτυξη και στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Στέλνοντας στο Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματικούς δημοκράτες και πατριώτες θα επιτευχθεί η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού, που θα οδηγήσει στην δικαίωση και την τελική του νίκη. Έτσι θα κάνουμε μαζί κομμάτια την Συμφωνία αυτή και θα μιλάμε για αύριο της πατρίδας μας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

11 Φεβρουαρίου 2019